Guide til brug af H-tags også kaldet overskrifter

Vi vil i denne guide gå i dybden og introducere dig for de vigtigste aspekter af brugen af H-tags og den bedste struktur for dit website, ved at følge guiden vil du have mulighed for at opnå en bedre onsite SEO og derved genere mere trafik til dit website.

Hvad er H-tags?

Når du laver indhold til dit website har dit website's tekster overskrifter som fortæller om emnet du skriver om og disser overskrifter har også underoverskrifter, dette skaber mulighed for at indele dit indhold og guide dine læser lettere igennem din tekst

Der findes 6 forskellige H-tags, disse er kaldet H1, H2, H3, H4, H5 og H6, man kan vælge at sige jo højre værdien i H-taget er, jo lavere vigtighed har det i det skrevene indhold på dit website.

H1 er derfor den vigtigste, mens H6 er den mindst vigtigste.

I forhold til søgemaskinerne bruger man de forskellige overskrifter til at signalere til søgemaskinerne hvad der er vigtigt på din side og hvad der er mindre vigtigt.

Hvad er et godt H-tag?

For at lave gode H-tags eller overskrifter er det vigtigt at det vigtigste søgeord er at finde i dit H1 tag på den side du er igang med at arbejde med, så hvis den pågældende side handler om sko og fodtøj, kunne et eksempel på en god H1 overskrift være:

-- Er du løbeklar, vi har et stort udvalg af sko og fodtøj til brug i hverdagen.

Men det handler ikke kun om at bruge sine søgeord i sine overskrifter det er ligså vigtigt at den overskrift man skriver giver læseren en lyst til at læse videre omkring det pågældende emne og bruge tid på websitet.

Hvor mange H-tags må min side indeholde?

Dit website må som udgangspunkt indeholde så mange H-tags som du har løst til, vi anbefaler ikke at man har mere ind et H1 tag da det kan gøre det svære for søgemaskinerne at vudere hvad der er vigtigst på din side.

-- Et eksempel på hvordan vi anbefaler man strukturere sit indhold:

<h1>Løbesko den nye mode<h1>
<p>Noget tekst som høre til overskriften her</p>
<h2>Vi finder de rigtige løbesko til dig</h2>
<p>Noget tekst som høre til overskriften her</p>
<h2>Har du ondt i fødderne</h2>
<p>Noget tekst som høre til overskriften her</p>

Brug af overskrifter i WordPress

Når du redigerer dine sider/indlæg i WordPress vil du i din editor se at du har følgende mulighed for valg af overskrifter - "Heading 1" til "Heading 6" de er soteret efter vigtighed så Heading 3 er vigtigere end Heading 4 og så videre.

Når du bruger en editor til at opsætte dine sider ville valget af disse oveskrifter blive ændret til HTML-Tags fra H1 til H6